Categories:

  HEU DE CREURE I PENSAR QUE EL REI EN JAUME... Veure a mida completa

  HEU DE CREURE I PENSAR QUE EL REI EN JAUME...

  10,00 €

  El rei En Jaume I és, sense cap dubte, el nostre heroi èpic per excel·lència. Al voltant de la seva figura històrica -singular i ferma- el poble ha teixit, segle rere segle, un complex conjunt de llegendes que l'envolten d'una aura mítica. Algunes d'aquestes llegendes foren arreplegades per mossèn Alcover i les podeu trobar al volum V de les Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó.

  Ens parlen d'un rei jove, ardit i valerós, capaç de tota mena de proeses: alliberar el seu pare, conquerir castells enrocats, vèncer les ferotges hosts dels moros, foragitar les bruixes... sempre acompanyat d'un cavall tan potent que deixa la seva petja a la roca més dura. Històries que han marcat, pam a pam, la geografia de la nostra illa.

  D'aquest enfilall de relats llegendaris, Gabriel Janer Manila n'ha tret una narració unitària que ens mostra un monarca èpic, però de rostre humà. I ho fa amb un llenguatge suggerent, poètic i alhora ferm, que és ressaltat per les il·lustracions de Margalida Gayà, inspirades en les velles pintures romàniques, en les miniatures que ornaven els manuscrits medievals. El resultat final és un llibre que, ben segur, contribuirà a afermar la nostra memòria històrica, il·luminada per les pinzellades de la fantasia.

  • ISBN 8427381190
  • Col·laborador Adaptació de Gabriel Janer Manila

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280