Categories:

  EN GOSTÍ LLADRE Veure a mida completa

  EN GOSTÍ LLADRE

  10,00 €

  En Gostí lladre és una de les rondalles més divertides de l'aplec de Rondalles Mallorquines d'en Jordi des Reca (tom II), que podem classificar en el grup de coverbos i anècdotes. Conta, amb extraordinària vivacitat, un robatori triplicat, realitzat sempre amb el mateix enginy: la distracció del propietari amb un esquer adient. Això no obstant, allò que ens resta a la memòria després d'escoltar o llegir aquest coverbo no és el fet del robatori reiterat, sinó la gràcia i la sinceritat del singular protagonista que, de totes passades, vol ser lladre fins que la lliçó que li dóna el capità dels lladres el fa reflexionar i abandonar aquesta tria, perillosa i poc ètica. Per tot això, en Gostí s'ha convertit en un dels personatges emblemàtics del nostre rondallari.

  És, també, una de les rondalles més ben localitzades geogràficament. Els seus escenaris són Artà, el Bec de Ferrutx, Betlem... paratges de la nostra illa que encara avui mantenen el seu encant inalterat, entre la muntanya i el mar. Miquel Rayó, en fer l'adaptació, ha sabut conservar no tan sols el paisatge, sinó també la gràcia, l'enginy i sobretot la vivacitat de la rondalla.

  Jaume Poma ha complementat el text amb unes il.lustracions agosarades, elaborades amb una tècnica que destaca el traç espontani i ingenuista sobre un fons de to fosc. El resultat són uns dibuixos complexos que reforcen l'agilitat de la narració. Ben segur que en Gostí, "amb un dimoni a cada cabell", es convertirà en un personatge inoblidable per a tots els lectors.

  • ISBN 842738114X

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280