Categories:

  Què és la Institució Francesc de B. Moll?

  Associació que neix per difondre l'obra i figura de Francesc de B. Moll i continuar la tasca de l'Editorial Moll.

  La Institució Francesc de Borja Moll, creada l’any 2015 i amb seu a Palma, va néixer amb la finalitat d’impulsar la difusió de la figura de l’il·lustre filòleg Francesc de Borja Moll i assegurar la continuïtat de l’Editorial Moll, que el 2014 havia anunciat el seu tancament definitiu. De fet, estava en procés de liquidació concursal quan la nova associació en va adquirir tots els actius: l’estoc complet de 350.000 llibres, els contractes dels drets d’autor i les marques Editorial Moll i Llibres Mallorca, entre d’altres.

   

  La Institució dóna a conèixer la vida i l’obra de Francesc de Borja Moll a través de la creació de múltiples continguts, la reunió de tot el material -escrit i audiovisual- existent relatiu al lingüista menorquí i l’organització d’activitats culturals obertes a tothom.

   

  Paral·lelament, assegura la continuïtat del projecte editorial iniciat per Moll l’any 1934. Els dos eixos principals d’aquesta tasca són d’una banda l’ampliació i millora del monumental Diccionari català-valencià-balear i, de l’altra, la reedició i publicació de l’Aplec de Rondaies Mallorquines, tant l'edició popular com l'edició crítica. S’impulsaran reedicions que mantinguin viu el catàleg adquirit i es completaran les grans sèries, com les Obres Completes de Francesc de Borja Moll, Antoni Maria Alcover i Gabriel Alomar.

  Un poc d'història de l'Editorial Moll

  Mn. Antoni M. Alcover Sureda

  Mn. Antoni M. Alcover Sureda

  L'Editorial Moll va ser una empresa fundada l'any 1934 pel filòleg Francesc de B. Moll Casasnovas (1903-1991), com a continuació de l'obra cultural que va iniciar l'any 1896 Mn. Antoni M. Alcover Sureda (1862-1932) amb la publicació del primer volum de l'Aplec de Rondaies Mallorquines, format actualment per un conjunt de 24 volums.

  L'obra més important duita a terme per aquests dos grans filòlegs és el Diccionari Català - Valencià - Balear (10 Volums), inventari exhaustiu de la Llengua Catalana, iniciat per Mn. Alcover l'any 1900 i completat per Francesc de B. Moll l'any 1962, en el qual col·laboraren també Manuel Sanchis Guarner i Aina Moll Marquès.

  l'Editorial Moll ha publicat més d'un miler de títols, sobre una gran diversitat de temes, agrupats en col·leccions tan conegudes com Les Illes d'Or, Raixa, Els Treballs i els Dies, Balenguera, etc. que formen un conjunt de gran interès per a la literatura catalana i una font de consulta imprescindible per al coneixement de la cultura de les Illes Balears.


  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280