Categories:

  CARTES DE PROP Veure a mida completa

  CARTES DE PROP

  22,00 €

  1 Altres títols de l´autor

  Cartes de prop aplega els articles publicats en els últims anys per Enric Sòria al “Quadern” de l’edició valenciana del diari El País. No es tracta, però, d’un recull d’articles a l’ús, sinó d’un seguit d’epístoles, o cròniques, lligades entre si per un punt de vista que es manté constant a totes elles: el d’un valencià amant de la cultura i de la vida (hi ha cap diferència?) que resideix a Barcelona i que estableix, a través dels seus textos, un diàleg ple de vivesa, amenitat i substància entre Barcelona i València, entre Catalunya i el País Valencià.

  Un diàleg amarat d’ironia, tendresa i una certa malenconia al llarg del qual l’autor s’ocupa dels temes més heterogenis, que li serveixen a la vegada de pretext per il·luminar diferents aspectes tant de la unitat de fonaments com de la diversitat de matisos que diferencien i alhora agermanen els dos països que Sòria estima i escruta. I tot, no cal dir-ho, expressat en la magnífica prosa que caracteritza la literatura d’Enric Sòria i que, juntament amb la seva mestria en el conreu de la poesia, l’han confirmat com un dels autors més excel·lents de la literatura catalana actual.

  «Si no haguéssim embrutit de sang i de merda la paraula –i algun dia, no sé com, hauríem de començar a netejar-la–, gairebé m’atreviria a dir que aquest senyor és un patriota. Un patriota valencià, és clar, un patriota per al qual “estimar les coses de casa que ho mereixen” és “una actitud molt més raonable que menysprear-les sense motiu”, i per al qual, també i lògicament, estimar la seva terra, la seva gent i la seva llengua no és sinó la millor raó per estimar altres llengües, altres gents, altres terres. Un patriota cosmopolita, doncs, que, pudorosament enyoradís de la fraternitat d’anys i la vitalitat descordada que ha deixat enrere –una mica perdut en una Barcelona jerarquitzada, civilitzada, agradablement burgesa i una mica autocomplaent– parla als amics d’allò que viu i veu i llegeix i pensa. I el que viu i veu i llegeix i pensa és molt, perquè, abans que res, aquest és un senyor posseït per la curiositat i per un entusiasme que, si no acaba mai d’esclatar del tot, és perquè el refrenen la intel·ligència i la ironia, dues germanes bessones.»

  Javier Cercas, al Pròleg de llibre

  Enric Sòria (Oliva, La Safor, País Valencià, 1958). Escriptor. Llicenciat en Història a la Universitat de València. Actualment és professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramon Llull. Com a poeta ha publicat Mirall de miratges (1982), Varia et memorabilia (1984, reeditada amb ampliacions el 1988), Compàs d’espera (1993) i L’instant etern (1999). També ha publicat els diaris Mentre parlem (1991) i La lentitud del mar (2005), els aplecs assagístics Sermonari laic (1994), Incitacions (1997) i L’espill de Janus (2000), sobre temes diversos, especialment literaris, i el treball Trenta anys de cultura literària a la Safor (1990). Ha traduït obres de Thomas de Quincey (Les confessions d’un opiòman anglés, 1995) i Franz Kafka (La metamorfosi, en col·laboració amb Heike van Lawick, 1989). Carlos Marzal va traduir una antologia dels seus versos, Andén de cercanías, al castellà (1996).

  • ISBN 8427311060
  • Nº Pàgines 412

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280