Categories:

  OBRES COMPLETES GABRIEL ALOMAR IV Veure a mida completa

  OBRES COMPLETES GABRIEL ALOMAR IV

  30,00 €

  7 Altres títols de l´autor

  Aquest volum IV de les Obres Completes de Gabriel Alomar recull els articles que l’intel·lectual mallorquí va publicar al diari barceloní El Poble Català durant els anys 1907 i 1908, amb l’excepció dels apareguts a la secció «Sportula», que ja varen ser aplegats al volum III.

  Aquests papers periodístics reflecteixen un moment polític molt especial, en què el catalanisme assoleix una unitat i una força inèdits arran de la formació de Solidaritat Catalana. Però també són uns anys en què l’estat espanyol actua amb una bel·ligerància i una violència extremes amb Catalunya, per la qual cosa, dissortadament, molts d’aquests textos avui són d’una vigència evident. S’hi pot comprovar com Gabriel Alomar fou un intel·lectual compromès, adscrit al catalanisme, al republicanisme i –potser d’una manera més teòrica que pràctica– al socialisme. Les seves opcions polítiques i culturals responen plenament al pensament exposat a la conferència El futurisme (1904), on defensava una orientació progressista per l’avenç cap al demà, contrària als que sols miren al passat i neguen l’avenç.

  En aquestes pàgines, també hi trobam comentaris sobre poesia, art, història, periodisme, etc. Destaquen especialment els dedicats a la commemoració del primer centenari de l’aixecament de 1808 contra les tropes napoleòniques, on Alomar defensa els afrancesats, perquè pretenien dur el progrés i els avanços a l’Espanya endarrerida de l’època. Especialment,  cal remarcar dues conferènciesimportants de Gabriel Alomar, publicades en forma d’articles a El Poble Català i recollides en aquest volum: Sobre el nacionalisme artístic (1907) i De poetització (1908).

  En conjunt, els treballs recollits en aquest volum destaquen per la bellesa de la seva prosa, ben característica del  modernisme, que permet que avui els puguem llegir com una obra d’un alt valor literari, que calia rescatar de l’oblit

  • ISBN 978-84-273-0922-7
  • Edició 1a.
  • Nº Pàgines 424 Pàgs.
  • Format 22x15 cm.
  • Pes 1300 gr.
  • Any Edició 2018
  • Nº Col 4
  • Col·laborador Pere Rosselló Bover

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280