Categories:

  UN HIVERN A MALLORCA Veure a mida completa

  UN HIVERN A MALLORCA

  16,00 €

  1 Altres títols de l´autor

  Un hivern a Mallorca és la crònica apassionada de l'estada que hi va fer George Sand -pseudònim d'Aurore Dudevant, nascuda Dupin (París 1804-Nohant 1876)-, el dia 8 de novembre de 1838 fins al dia 13 de febrer de 1839, acompanyada dels seus fills, Maurice i Solange, i de Frederic Chopin.
  Poques vegades un escriptor ha parat tan bé de Mallorca i tan malament dels mallorquins. George Sand, un dels arquetips del romanticisme liberal, havia de xocar frontalment amb tots els estrats de a societat mallorquina, que encara viva de fet segons les normes de l'antic règim; en canvi, el seu esperit romàntic estava preparat plenament per fruir amb intensitat l'esplèndida bellesa del paisatge, carregat per a ela de connotacions exòtiques, i a singularitat del seu allotjament a una cartoixa abandonada.
  Poques vegades, també, l'estada de dos viatgers i]-lustres ha tengut tantes repercussions positives per a Mallorca. D'una banda, el prestigi literari de George Sand va fer que els seus judicis favorables sobre Mallorca creassin opinió; de l'altra, l'estada de Frederic Chopin ha convertit la Cartoixa de Valldemossa en un lloc de pelegrinatge musical, afavorit per a política cultural dels propietaris d'una de les celles, que transcendint el simple negoci turístic l'han transformada en un autèntic museu d'un gran valor i en seu del Festival Internacional Chopin de Valldemossa.
  Superats amb un somriure. de comprensió els seus prejudicis sobre els mallorquins, Mallorca devia a George Sand una traducció de a seva obra a a nostra llengua. Aquesta va esser una de les darreres coses que ocuparen a vida de Jaume Vidal Alcover. Gràcies a ell, ara tenim tina traducció molt ajustada a l'original, amb un llenguatge molt ric i molt nostre, que permet assaborir intensament una narració que té l'encant de descobrir-nos la mentalitat romàntica a través del geni d'una gran escriptora.

  • ISBN 9788427307100
  • Edició 2a.
  • Nº Pàgines 240
  • Format 21 x15 cm.
  • Pes 400
  • Any Edició 2017
  • Nº Col 18

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280