Categories:

  LES BALEARS EN UN CONTEXT GLOBAL Veure a mida completa

  LES BALEARS EN UN CONTEXT GLOBAL

  20,00 €

  Les Balears en un context global recull diversos treballs recents de l’autor, en els quals aborda algunes de les principals transformacions culturals i de les alternatives de futur que té actualment la nostra societat. Els textos estan organitzats en quatre parts, la primera de les quals –Un altre món és possible, però és factible?— tracta de les condicions de la gestió equitativa de la diversitat cultural i del plurilingüisme que comporta la globalització, amb una atenció especial als drets lingüístics i als principis de la cohesió intercultural.


  La segona –El nostre entorn immediat— reivindica la legitimitat dels Països Catalans com a espai lingüístic i cultural obert a la formulació democràtica de projectes polítics compartits, i analitza com hi han evolucionat les polítiques lingüístiques i la configuració d’un model de llengua unitari i respectuós amb les varietats.


  El tercer apartat –Cap on van les Balears?--, a partir de les consideracions anteriors i d’una sèrie de referències històriques, planteja algunes propostes que poden contribuir a la definició d’un projecte polític i cultural autocentrat i àmpliament compartit per a les nostres illes.


  Finalment, un quart bloc –La vitalitat de la cultura popular— subratlla la necessitat de renovar creativament les tradicions participatives del nostre patrimoni immaterial popular, com a component imprescindible de la plenitud d’una cultura nacional.


  Com diu Pere Antoni Pons en el pròleg, “el lector que llegeixi aquest llibre pot tenir la seguretat que hi trobarà la feina d’un intel·lectual, d’un escriptor, que defuig el pensament de pilot automàtic, que pensa i repensa allò que diu, que analitza i matisa, que de tot en sospesa els pros i els contres, i que, finalment, sempre exposa la seves idees, els seus arguments i les conclusions a què arriba amb una netedat d’estil i una força persuasiva que, a més d’interessar qui el llegeix,  l’estimulen i l’instrueixen.”

  • ISBN 9788427310711
  • Edició 1a.
  • Nº Pàgines 278 pàgs.
  • Format 21x15 cm.
  • Pes 450 grs.
  • Any Edició 2018
  • Nº Col 71

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280