Categories:

  CONVERSES SOLLERIQUES Veure a mida completa

  CONVERSES SOLLERIQUES

  12,00 €

  Un poc cada setmana es va arribar a escriure aquest llibre que tens a les mans, al compàs de la —tertúlia- que els dissabtes apareixia en el "Sóller". Un poc cada setmana l'has de llegir, si no vols patir una embafada: aquesta no és lectura per pegar-ne panxades grosses.
  Com a mostra, conté un poc de tot: Vells records, vivències, meditacions, homenatges, indústries casolanes, sollerics no il.lustres...
  Per ventura el tema "indústries casolanes" justificaria l'edició d'un volum a part, pel material etnogràfic que conté; és un tema sobre el qual no s'ha publicat res, que jo sàpia. Es clar que això es podria llegir d'una seguida, com a matèria d'estudi. Però els altres temes, presos a dosis massa grosses serien una lectura tediosa.
  Així, un poc cada setmana, no arribarà a cansar.
  No hi podia posar totes les "tertúlies" que he escrit al llarg d'aquests anys. Ho has de tenir present, lector. I si n'hi trobes a faltar qualcuna que -en el seu dia- t'agradà o t'interessà especialment, perdona-m'ho en gràcia a la necessitat d'aclarir l'espessor de branques i no fer la feixina massa grossa. La meva il.lusió és que, a cada casa sollerica, es pugui repassar còmodament aquesta mostra de la meva comunicació setmanal amb els lectors i judicar-la segons l'impacte que produïa en aquests la visita d'un amic que els venia a contar les seves curolles, a importunar amb les seves reflexions a contrapèl de la rutina, a entretenir amb el saluet d'una conversa intranscendent.
  I -mentiria si no ho confessava- que algun afectat d'estudiar la història, l'etnografïa i la sociologia dels pobles trobi en aquest llibre elements dignes d'esser estudiats com un testimoni i els aprofiti per fer-ne una obra científica, vàlida per al - coneixement del caràcter, manera de viure i de practicar diferents activitats que han estat característiques, peculiars de la gran família que és Sóller, durant el pas de vàries generacions.
  Els anys que no era possible publicar aqueixes converses en la nostra llengua, les anava fent en l'idioma oficial, i després les he traduïdes perquè no maldiguessin al costat de les que vaig poder publicar en els anys darrers. Amb tot i l'esment posat en l'estil de la traducció, ençà i enllà hi apareixen vestigis de l'original castellà: ja ho dic per endavant.
  I també manifest que m'he estimat més emprar un llenguatge casolà, entenedor, que no un de més correcte des del punt de vista gramatical però no tan mengívol. Benhaja l'escriptor que sap conjugar la claredat i senzillesa d'expressió amb les regles de la sintaxi. Jo no arrib a tant, i me conform si veig que em trobes verídic i bo d'entendre.
  • ISBN 8427302339
  • Pes 475gr

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280