Categories:

  EPISTOLARI DE MARIA ANTÒNIA SALVÀ A MIQUEL FERRÀ Veure a mida completa

  EPISTOLARI DE MARIA ANTÒNIA SALVÀ A MIQUEL FERRÀ

  26,00 €

  5 Altres títols de l´autor

  Amb el present volum queda completat l'epistolari entre els poetes Miquel Ferrà i Maria Antònia Salvà, preparat amorosament pel seu amic i deixeble, Miquel Gayà, també poeta. Aquest epistolari i el de Ferrà a Maria Antònia Salvà són fruit de la labor callada de molts anys de Miquel Gayà en la transcripció fidel de les cartes i en la seva ordenació i anotació per tal que fossin enteses per lectors que no coneixien els personatges ni el context de l’epistolari. El present recull és una eina valuosíssima tant per a la coneixença dels dos poetes i la seva amistat, com per reflectir la vida quotidiana, amb tota mena de detalls, de dues persones amb ocupacions i idiosincràsies diferents, que visqueren durant la primera meitat del segle XX. A l’epistolari, en efecte, s’hi reflecteixen sentiments, malalties, naixements, morts, feines, maldecaps, edicions, permisos, prohibicions... tot això i molt més es veu en aquestes cartes d’una riquesa de detalls excepcional. A més, en les missives de Maria Antònia a Ferrà, al principi no sempre guardades pel seu corresponsal, hi podem observar la confiança mútua amb què s’arribaren a comunicar. Maria Antònia va conservar religiosament tot el que d’ell rebia, i aquesta relació epistolar –més de 390 cartes– ja no s’extingí mai més en la vida, fins a l’hora de la mort del seu amic, que se n’acomiadà per a sempre en una emotiva carta que li escriví des del llit estant.

  Maria Antònia Salvà
  (Palma, 1869 - Llucmajor, 1958) és la primera poeta moderna en català. Formada en l'ambient culte de la Renaixença mallorquina, es va donar a conèixer a la darrera dècada del segle XIX, sota el mestratge de Miquel Costa i Llobera. La seva obra, doncs, s'insereix, d'entrada, en la temàtica rural de l'anomenada Escola mallorquina. Ben aviat, però, contacta amb la generació de poetes més joves com el mallorquí Miquel Ferrà o Josep Carner, que la dóna a conèixer a Barcelona. La seva veu, basada en la contemplació de la natura, s'essencialitza, passa de la descripció a una interiorització bella i subtil, capaç d'evocar diversos estats d'ànim, i la pròpia subjectivitat. Com ha passat amb d'altres escriptores històriques, l'obra de Maria Antònia Salvà ha hagut de superar els prejudicis que socialment han situat la literatura escrita per dones en un segon nivell. En l'actualitat, però, és considerada un clàssic modern.

  (A partir d'un text de David Ventura)

  Miquel Gayà
  (Sant Joan de Sineu, 1917 - Palma 1998) fou un dels primers poetes que es donaren a conèixer en els anys inicials de la postguerra, fidel a la tradició de l'Escola Mallorquina i caracteritzat pel rigor formal i la delicadesa del sentiment. Va cultivar també l'assaig i la recerca.

  Epistolari complementari
  Miquel Gayà, Epistolari de Miquel Ferrà a Maria Antònia Salvà, col·lecció Els treballs i els dies, 42

  Col·lecció "Obres de M. Antònia Salvà"
  Volum I: Espigues en flor
  Volum II: Mireia
  Volum III: El retorn
  Volum IV: Cel d'horabaixa
  Volum V: Lluneta del pagès
  Volum VI: Entre el record i l'enyorança

  • ISBN 8427340435
  • Nº Pàgines 456
  • Pes 870gr

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280