Categorías

  LA FILLA DEL CARBONERET Ampliar

  LA FILLA DEL CARBONERET

  10,00 €

  La filla del carboneret és una rondalla humana de caràcter novel·lesc i de to faceciós que forma part de l'aplec de Rondaies Mallorquines d'en Jordi des Racó (tom I). Ens conta les proves d'enginy que posa un rei a una bella carbonereta per tal de saber si és prou llesta com per arribar a ser reina. Ella, hàbilment, respon a cada prova amb una altra prova que sovint deixa el rei ben embullat. Es casen, però el rei -que es malfia de tenir una dona tan espavilada-, posa una condició. Si el pacte es trenca, caldrà que l'al·lota torni a la barraca del seu pare. Un cop casats, ella fa els seus comptes i, hàbilment, aconsegueix obtenir allò que vol.

  És una de les rondalles més divertides i sorprenents de l'aplec, capaç de mantenir la intriga i l'emoció fins al final. Na Catalineta, filla del carboneret, és, sens dubte, una de les heroïnes més eixerides del nostre rondallari, un veritable model a seguir per la seva intel·ligència, gràcia i savoir faire.

  L'adaptació que presentam intenta mantenir l'esperit burlesc i la frescor del text original, sense treure ni un polsim de la vivacitat que el caracteritza. Les magnífiques il·lustracions d'Irene Bordoy, que revelen un acurat i excel.lent treball de documentació, ens transporten per una estona al país imaginari de l'això era i no era i ens fan sentir capaços de trobar-lo ben a prop, just en voltar la cantonada.

  • ISBN 8427381174
  • Colaborador Adaptació de Caterina Valriu. Il·lustracions de Irene Bordoy

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280