Categorías

  LES TRES GERMANES I ELS NOU GEGANTS Ampliar

  LES TRES GERMANES I ELS NOU GEGANTS

  10,00 €

  Vet ací una adaptació lliure de la rondalla Es tres germans i es nou gegants que forma part de l'aplec de i Rondalles Mallorquines d'en Jordi des Racó (volum I). Al recull oriental titulat Les mil i una nits, hi trobam la coneguda història d'Alí Babà i els quaranta lladres; la rondalla que presentem pertany al mateix tipus i els paral·lelismes entre una i altra són ben clars, encara que també hi ha diferències notables.

  La rondalla té tres moments ben definits: el de la selecció de l'heroïna -només aquella que sigui capaç de compartir allò que té podrà vèncer les dificultats-, l'assoliment de l'objectiu proposat -obtenir riquesa, però amb mesura- i, finalment, el fracassat intent de venjança per part dels gegants. És aquest últim episodi el més interessant i plàstic. La solució final, d'aire socialitzant, és plaent a tota la comunitat.

  Maria Antònia Oliver n'ha fet una versió rica i fresca, en la qual destaca el canvi en el sexe dels protagonistes respecte a la rondalla original, sense perdre, però, la força i la decisió que caracteritza a qui és capaç de vèncer els nou gegants, lladres i antropòfags. Els dibuixos de Pere Joan ressalten aquesta vivacitat i accentuen la pervivència i la modernitat de la lliçó implícita en la història.

  • ISBN 8427381131

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280