Categorías

  SEXE I CULTURA A MALLORCA: EL CANÇONER Ampliar

  SEXE I CULTURA A MALLORCA: EL CANÇONER

  12,00 €

  13 otros productos de la misma categoría:

  Sexe i cultura a Mallorca: el Cançoner, és el primer de dos treballs sobre la sexualitat dels mallorquins des de la perspectiva de les ciències de l’educació, completat més endavant amb un altre títol, Sexe i cultura a Mallorca: la narrativa oral i el teatre, publicat en aquesta mateixa col·lecció.
  A partir de les cançons eròtiques que el nostre poble ha cantat durant segles en festes i saraus, arreplegades pels pobles de Mallorca durant quinze anys, En Gabriel Janer Manila ha intentat no solament rescatar aquest tresor valuós de la nostra cultura popular, sinó aproximar-se també a l’estudi del codi sexual que el nostre poble ha creat en el transcurs dels segles. Un codi prodigiós sobre el qual la llengua ha abocat tota la seva força expressiva. El poble coneixia la poderosa capacitat subversiva del sexe, i ha cercat, perquè l’han reprimit, totes les formes possibles de transgredir la norma imposada, com qui no diu res. Es tracta, en el fons, d’indagar com ha estat capaç el nostre poble d’explicar cantant la vella, antiga, apassionant relació dels sexes.
  Un pròleg magistral, molt aclaridor, de Maria Aurèlia Capmany escrit per a la primera edició (1979) encapçala aquest llibre, que compta també amb una introducció molt detallada del mateix Gabriel Janer Manila explicant el sistema de classificació que ha usat per presentar el cançoner.
  Vet aquí els títols dels deu apartats d’aquest treball:

  El nostre sexe de cada dia
  Els documents del mascle
  El membre
  Símbol i misteri de la poma
  L’acte sexual
  La cosa
  Gent d’Església
  Les pràctiques paral·leles
  Putes i alcavotes. Les malalties venèries
  «Allà on hi ha pèl, hi ha alegria»
  • ISBN 8427310056
  • Edició 4
  • Nº Pàgines 192
  • Format 22x13
  • Pes 260gr
  • Any Edició 2003
  • Nº Col 5
  • Colaborador Pròleg de Maria Aurèlia Capmany

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280