Categorías

  333 CARTES Ampliar

  333 CARTES

  21,00 €

  5 otros productos de la misma categoría:

  L'epistolari de qualsevol escriptor rellevant ens ofereix la seva cara més humana, perquè és fet sense cap mena de censura prèvia, des de la confiança que situa les seves paraules més enllà de la correcció moral o política, social o literària. Aquest és, en general, l’interès bàsic dels epistolaris, reveladors sovint de notes sorprenents que permeten reconstruccions de temps i espais erosionats per la conveniència i l’oblit o la mala memòria. El cas de Llorenç Villalonga se situa plenament dins l’esquema general amb alguns trets inherents a la seva personalitat molt definitoris.
  Aquestes 333 cartes abasten 58 anys d’existència de Llorenç Villalonga i van des de l’època universitària fins al final de la seva vida activa. Procedeixen de dues recerques diferenciades: un primer aplec lligat als tres anys que Jaume Pomar va esmerçar en la redacció de la biografia La raó i el meu dret. Biografia de Llorenç Villalonga (1995), i un segon bloc que li arribà a través de la important donació de documents feta per Josep Zaforteza Calvet a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Can Sabater (Binissalem).
  Entre els epistolaris més importants inclosos en el present volum, destaquen els adreçats a Joaquim Verdaguer Travessí, María Dolores Llorente, Josep A. Grimalt, Joan Moyà Pons, Jaume Vidal Alcover, Miquel Dolç, Joan Julià Maimó, Francesc Vallverdú, Gabriel Fuster Mayans “Gafim” i Josep M. Benet i Jornet; i hi trobam també cartes a Miguel Delibes, Gabriel Janer Manila, Mercè Rodoreda, Bartomeu Forteza Pinya, Miquel Gayà Sitjar i altres.
  (Del pròleg de Jaume Pomar)

  Llorenç Villalonga
  Va néixer a Palma el dia 1 de març de 1897 i va morir a la mateixa ciutat el 28 de gener de 1980. La seva obra mostra tres etapes diferenciades, tres cercles concèntrics travessats per un eix comú, la seva vida, sol·licitada per forces diverses al llarg dels anys. El conjunt dóna una suma de quinze novel·les, cinc llibres de relats, cinc volums de teatre i més de mil cinc-cents articles de premsa.
  A la primera etapa (1924-1939) mostra un tarannà esnob, inquiet, curiós, atret per les avantguardes estètiques vigents a Europa. A la segona (1939-1961), esmerça tota la seva capacitat creativa en l’elaboració d’unes vastes memòries personals i del seu entorn. El guia un referent proustià que considera només paradisos els paradisos perduts. I a la tercera (1961-1975), publica algunes obres importants de caràcter autobiogràfic i també les novel·les del "cicle Flo la Vigne" o "de la Lulú".
  (Adaptació d'un text de Jaume Pomar)

  Obres de Llorenç Villalonga publicades per l'editorial Moll, i actualment en distribució
  Faust Biblioteca Raixa, 11
  Mort de dama Biblioteca Bàsica de Mallorca,14
  Aquil·les o l'impossible Biblioteca Bàsica de Mallorca,31

  Obres de Jaume Pomar sobre Llorenç Villalonga publicades per l'editorial Moll, i en distribució
  El meu Villalonga Biblioteca Raixa,153
  Llorenç Villalonga. Cartes i articles Tomir, 34
  La raó i el meu dret. Biografia de Llorenç Villalonga. Els treballs i els dies, 38

  • ISBN 9788427340497
  • Nº Pàgines 380
  • Colaborador a cura de Jaume Pomar

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280