Categorías

  AL LLINDAR DE L'ARA Ampliar

  AL LLINDAR DE L'ARA

  Obra Poètica III

  Más detalles

  13,00 €

  Al llindar de l'ara és, com diu el professor Enric Bou al pròleg, un "llibre de llibres" que ofereix al lector cinc reculls inèdits de poemes de Lluís Solà, en els quals indaga noves formes de dir, o aprofundeix en d'altres ja practicades anteriorment, en una perfecta correlació de forces entre audàcia, saviesa i rigor. L'afany de veritat, de coneixement, i l'amor per la llibertat i les paraules de la tribu nodreixen la poesia de Solà, que creix des del subsòl íntimament connectada a la natura i fermament educada pel do de la intel·ligència, fins que brota per fi cap al cel mentre canta la vida i el seu misteri.
  Poesia del concret i de l'inefable, de l'esperit tant com de la matèria, de l'experiència i del pressentiment, Al llindar de l'ara ens presenta un poeta en el moment més àlgid de la seva fecunditat i, juntament amb els volums anteriors de la seva obra poètica, corrobora Lluís Solà com un dels noms fonamentals de la poesia catalana d'ara.

  Lluís Solà
  (Vic, l940) és poeta, dramaturg, director i teòric teatral. Com a editor, col·laborà en la revista Inquietud i és un dels impulsors de la revista de poesia Reduccions, de la qual és director. Ha publicat els llibres de poesia Laves, escumes (1975), L'herba dels ulls (1993) i De veu en veu, obra poètica I (2001), L'arbre constant, obra poètica II (2003) i Entre bellesa i dolor, obra poètica IV (2010). Ha estat guardonat amb el premi Quima Jaume de poesia (2001) i amb el Premi Nacional de la Crítica (2002). Ha estat traduït a diverses llengües. En la seva faceta de dramaturg, Lluís Solà ha dut a escena obres d'Strinberg, Esquil o Brossa, entre d'altres, i també ha estrenat obres pròpies. És director i fundador del Centre Dramàtic d'Osona. Com a traductor, ha fet versions de Kafka, Dürrenmatt, Handke, Rilke, Rimbaud, Pound o Pessoa. Com a crític, ha estudiat l'obra de Vinyoli, Beckett o Miquel Martí i Pol. També s'ha de destacar el seu vessant cívic, amb un esforç constant per assolir el reconeixement oficial de la llengua catalana.

  • ISBN 9788427351578

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280