Categorías

  NOMS I DESCRIPCIONS DELS PEIXOS DE LA MAR CATALANA TOM II Ampliar

  NOMS I DESCRIPCIONS DELS PEIXOS DE LA MAR CATALANA TOM II

  35,00 €

  1 otros productos de la misma categoría:

  Aquesta obra presenta la descripció científica acurada, amb claus d'identificació d'espècies per a cada família, de tots els peixos que es poden trobar a les aigües compreses en el triangle format entre les localitats extremes del nostre àmbit lingüístic: Salses, Guardamar i Maó. Aquests límits es justifiquen perquè, a més de l'extraordinària claredat de la seva exposició del punt de vista naturalistic, Miquel Duran ha duit a terme una revisió a fons dels noms populars dels peixos en català, consultant textos antics i moderns, i localitzant els errors que s'han produït en la identificació d'espècies i que molt sovint s'han transmès d'unes obres a altres posteriors sense cap criteri.
  L'interès de l'obra es completa amb les seves magnífiques il.lustracions, fetes pel mateix autor, que destaquen els trets característics de cada espècie i permeten la seva identificació.
  En paraules del Dr. Joan Veny, autor del pròleg al Tom I, ens trobam davant un llibre "que fa una revisió dels noms científics i vulgars dels nostres peixos, en ressegueix la seva transmissió amb labor detectivesca i en traça descripcions acurades i assequibles al lector mitjà, sense renunciar a les exigències científiques; un llibre fet per un rar centaure ictiòleg i lingüista, que farà les delícies dels que se senten atrets per les espècies marines i els seus significants, un doble tresor, etnogràfic i lingüístic, que hem de maldar per protegir i salvaguardar com la part més preuada del nostre patrimoni".

  Miquel Duran i Ordinyana
  (Sencelles, 1930) llicenciat en Ciències Naturals per la Universitat de Barcelona, fou col·laborador del CSIC, treballà als laboratoris de Blanes, Castelló i Vigo, i participà en viatges d'estudis de la fauna de les pesqueres del Sàhara i de Mauritània. El 1959 va accedir a una plaça del Laboratori Oceanogràfic de Palma del qual esdevingué director des del 1968 fins al 1987, quan passà a exercir càrrecs de responsabilitat a la Conselleria d'Agricultura i Pesca de les Balears i després a la d'Educació. Aquests darrers anys hem fruït de diversos treballs seus on s'endinsa en l'aclariment de la motivació de certs ictiònims, el seu embolcall normatiu o l'adequació amb el nom científic; és també meritòria la seva col·la-boració en la revisió del lèxic ictionímic de la segona edició del diccionari de l’Institut d'Estudis Catalans.

  • ISBN 0788427365094
  • Nº Pàgines 382

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280