Categorías

  DICCIONARI DE L'ART I DELS OFICIS DE LA CONSTRUCCIÓ Ampliar

  DICCIONARI DE L'ART I DELS OFICIS DE LA CONSTRUCCIÓ

  26,00 €

  MIQUEL FULLANA I LLOMPART. Neix a Palma de Mallorca el 9 de març de l'any 1905. Dibuixant, pintor i gravador, si bé la major part de la seva vida professional, com a dibuixant, l'ha exercida dins el camp de l'Arquitectura i de la Decoració.
  Ja en la infantesa manifestà la seva propensió al dibuix. Des de molt jove, desitjant esser artista pintor rebé lliçons de dibuix artístic, pintura i modelat.
  Als dotze anys ingressa a l'Escola d'Arts i Oficis de Palma de Mallorca, on estudia, en classes nocturnes, quatre cursos de Dibuix Lineal, Perspectiva i Dibuix Arquitectònic, adjudicant-li en cada Curs, prèvia oposició, Diploma de "Premi en Metàl·lic".
  En aquella Escola, en el darrer Curs, coneix un Professor auxiliar interí, l'Arquitecte Guillem Forteza. A invitació d'aquest, entra a treballar de dibuixant a la seva Oficina l'any 1922.
  Miquel Fullana estudia Història de l'Art, Estereotomia i Resistència de Materials i col·labora amb el seu mestre en els nombrosos projectes que surten d'aquell despatx d'Arquitectura durant vint-i-un anys, fins que l'Arquitecte Forteza va morir, l'any 1943.
  El 1942, Fullana havia posat en funcionament un taller d'escultura decorativa en pedra, dedicat a la talla d'elements aplicats a la construcció d'edificis; obrador del qual segueix exercint la regència fins a l'any 1957. Des del 1943 al 1977 col·laborà en obres d'arquitectes de Mallorca i de Barcelona.
  El desembre del 1962, Miquel Fullana és un dels fundadors de l'Associació "Obra Cultural Balear", entitat que fou vista en els medis literaris, artístics i científics de les Illes amb entusiasme i emoció pel seu significat i oportunitat. Fullana fou elegit membre del Consell de Gestió i exercí el càrrec de secretari durant els primers deu anys d'actuació d'aquella societat.
  Dedicat llarg temps a treballar dins l'art de la construcció i coneixedor dels mots genuïns de la nostra llengua relacionats amb aquest ram, conscient que el lèxic de la construcció, com el de tots els rams tècnics, es veia i es veu encara invadit per una allau de paraules estranyes a l'idioma vernacle, posant en perill la supervivència del nostre lèxic, Miquel Fullana decideix l'any 1963 començar l'àrdua tasca d'escriure el llibre que sempre havia pensat fer, el "Diccionari de l'Art i dels Oficis de la Construcció", la primera edició del qual sortí a llum el novembre del 1974. Valuosa aportació a la nostra cultura.

  • ISBN 8427307438
  • Pes 950gr

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280