Categorías

  LA SIMFONIA DELS ADÉUS Ampliar

  LA SIMFONIA DELS ADÉUS

  10,00 €

  7 otros productos de la misma categoría:

  LA SIMFONIA DELS ADÉUS és el títol de la simfonia n° 45 de Franz-Joseph Haydn (1732-1809) el qual la va compondre el 1772 per donar a entendre subtilment al seu patró, el príncep austríac Esterhazy, que amb el sou que els pagava aviat es quedarien sense personal per a la seva orquestra privada.
  Així doncs, al darrer temps de la simfonia els músics van deixant de tocar un darrera l'altre, apaguen la llum del faristol i parteixen, fins que al final queda un sol violí, que sona uns compassos més, acaba la música i també se'n va. Sols queda el record de la seva harmonia.
  En PERE MOREY ha manllevat aquest nom al músic austríac perquè les narracions del seu darrer llibre tenen un tret en comú: a quasi totes hi compareix un adéu, una pèrdua o una renúncia que deixen, tanmateix, el present inestimable del record a les mans del protagonista; potser tan sols un grapat de cendra, però que li permetrà evocar l'instant en el qual dansa per a ell la fada del foc, "apassionada i joiosa d'espetecs i d'espires", en paraules d'un dels personatges.
  Al recull de narracions s'hi inclouen les premiades als concursos "Joanot Martorell" de 1984 i "Baltasar Porcel" de 1992.

  • ISBN 8427382073

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280