Categorías

  SI NO HO DIC, REBENTE Ampliar

  SI NO HO DIC, REBENTE

  Premi de Narrativa Vila de Lloseta 2005

  Más detalles

  12,00 €

  A través dels dietaris dels seus dos protagonistes, Si no ho dic, rebente conta la història de na Paula i en Sergi, una parella de valencians de trenta-i-pocs anys que viuen sota una idèntica pressió tant la seva vida particular com l’evolució de la societat a la qual pertanyen. Paula carrega amb el pes d’una vocació literària a la qual no va donar continuïtat, i d’una carrera política que va ser incipient però que passa per hores baixes. Sergi és professor de secundària i aguanta així com pot l’esfondrament del sistema educatiu públic, amb alumnes insuportables, pares estúpids i normatives delirants. La seva vida com a parella, per altra banda, tampoc no es troba precisament en una època lluminosa.

  Però la intranquil·la mediocritat de la seva existència es veurà encara més alterada quan entrin en contacte amb la profunda corrupció que domina a les esferes polítiques, financeres i periodístiques del país. Si no ho dic, rebente és alhora una bella història d’amor i una sàtira mordaç de la societat valenciana i les seves classes dirigents, per bé que les infàmies que hi són denunciades (especulació urbanística, degradació cultural, cobdícia sense fre) la fan vàlida a tot arreu.

  Cada vegada més rarament un escriptor com Xavier Aliaga, dotat d'un gran sentit de l'humor i una esplèndida mala llet que dosifica amb saviesa, s’atreveix a explorar la realitat amb la mirada de la puça inconformista que sent la coïssor inajornable d’anar a la recerca de la veritat.

  Amb uns personatges memorables i contada amb un nervi narratiu de gran vivesa, Si no ho dic, rebente constitueix el brillant debut de Xavier Aliaga en el gènere de la novel·la, que atraparà inevitablement el lector des de la primera pàgina fins al final

  Xavier Aliaga Víllora

  Madrid, 1970. Llicenciat en filologia catalana, ha desenvolupat la seua activitat professional com a periodista. Ha estat responsable del setmanari comarcal de Xàtiva Noticias-7 i ha col·laborat a mitjans de comunicació com El País Comunitat Valenciana i Ràdio 9. Actualment, és responsable de premsa del grup parlamentari d'Esquerra Unidal'Entesa a les Corts Valencianes, columnista habitual d'El Punt del País Valencià, del suplement Presència i del setmanari local L'Informador. Fins ara havia publicat com a coautor l'assaig Del sueño al poder, 1996.
  A banda d'això, dirigeix un programa a Ràdio Klara dedicat a la música indie pop i rock.

  Us interessarà saber que l'autor
  1. És un professional de la comunicació, avesat a participar en actes públics i concedir entrevistes.

  Us interessarà saber que l'obra
  1. Va resultar guanyadora ex aequo del VII Premi de Narrativa Vila de Lloseta 2005.
  2. Serà presentada a València, Xàtiva, Alacant i Barcelona per n'Emili Piera, en Toni Cucarella, n'Enrique Cerdan i en Sebastià Alzamora, respectivament.
  3. Es presentarà també a Castelló de Rugart, Sueca i moltes altres poblacions.
  • ISBN 8427321678

  carrito

  No hay productos

  0,00 € Transporte
  0,00 € Total

  Estos precios se entienden IVA incluído

  carrito Confirmar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280