Categories:

  LA NOSTRA LLENGUA Veure a mida completa

  LA NOSTRA LLENGUA

  12,00 €

  2 Altres títols de l´autor

  El llibre que teniu a les mans és, amb qualque variació i qualque ampliació, la plasmació escrita del programa La nostra llengua que TVE-Balears va incloure setmanalment dins el seu Magatzem, immediatament abans de l'Informatiu Balear, durant el primer semestre de 1989. No s'adreça, per tant, als especialistes en lingüística i sociolingüística, sinó al gran públic illenc, que el programa volia abastar.
  L'objectiu de n'Aina Moll, en preparar el programa i en escriure el llibre, ha estat molt clar: contribuir tant com pugui a aclarir els malentesos i eliminar les discòrdies sobre qüestions lingüístiques que enrareixen el clima social i fan difícil que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears ocupi el lloc que li correspon i que el marc legal vigent li reconeix, com a eina normal de comunicació de la nostra Comunitat.

  Català o mallorquí (menorquí / eivissenc)?
  Article
  salat o article lalat?
  Xerrar en mallorquí als castellanoparlants: un acte de cortesia o de mala educació?
  Empastifar els rètols escrits en la llengua que no ens agrada: un acte de bona ciutadania, o d'incivisme flagrant?
  Tenim o no tenim el deure de parlar castellà? ¿I el dret de parlar català? ¿En què consisteix la normalització lingüística?


  A totes aquestes qüestions, que són tema de debat constant i de discussions apassionades entre mallorquins, menorquins i eivissencs de tota edat i condició, ha donat resposta n'Aina Moll, amb una informació clara i honesta, a la llum de la lingüística, de la sociolingüística i del marc legal vigent, en un to familiar assequible al gran públic.
  Els vuit primers capítols del llibre, igual que els vuit primers programes de La Nostra Llengua, estan escrits en registre col·loquial mallorquí (article salat, pronoms noltros, mos, etc.). Els motius d'aquesta decisió són exposats a la Presentació.

  • ISBN 8427306318

  Cistella

  Cap article

  0,00 € Despeses de tramesa
  0,00 € Total

  IVA inclos

  Cistella Validar

  INSTITUCIÓ FRANCESC DE BORJA MOLL
  Carrer Julià Àlvarez, 11 porta C, 07005 Palma (Mallorca)
  NIF: G-57935280